Marleen Zonneveld

Consultant

Human Capital Group

Marleen Zonneveld is Consultant bij Human Capital Group. Haar expertise is gericht op (flexibele) organisatie-inrichting, functie- en rollenontwerp en -waardering en reorganiseren. Zij adviseert en begeleidt in dit kader organisaties om een flexibele opzet en toepassing van het functiegebouw te vergroten.

 

12.30 - 12.55 uur

Functiehuis en rollen tijdens en na covid-19

Traditionele functiehuizen hebben jarenlang hun doel gediend; een stevig fundament voor beloning en andere HR processen. Maar organisaties zijn voortdurend op zoek naar wendbare manieren om te organiseren. Zeker de covid-19 crisis heeft een enorme belasting gelegd op de flexibiliteit van medewerkers, leidinggevende en de organisatie als geheel. Meer en meer past het bestaande ‘harkje’ niet meer bij de uitdagingen waar organisaties en daarmee HR nu (en in de toekomst) voor staan.  Een functiehuis met specifieke functies is daarom in veel organisaties niet langer passend, zeker ten tijde van een mondiale crisis. Het statische karakter ervan en de afgebakende verantwoordelijkheden en bevoegdheden verhouden zich niet goed tot deze dynamische, onvoorspelbare en complexe omgeving.

 

Dat vraagt om organisatieconcepten waarbij ieder mens een eigen (uniek en wisselend) takenpakket heeft dat idealiter aansluit bij zijn/haar talenten en bij het te verrichten werk dat op dat moment nodig is. Het organiseren en werken in generieke functies en rollen is dan ook een verklaarbare en niet te stuiten ontwikkeling. Marleen legt uit hoe het werken met rollen werkt en hoe dat zich verhoudt tot functies. En hoe u tot een rollenhuis komt en wat daar de voordelen van zijn.

MindCampus.png
Beoordelen & Performance is een merk vanMindCampus B.V
Facebook.png
Linkedin.png
Klantenvertellen.png
Cedeo.png
Blijf op de hoogte
HR academy.png